Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Καλύτερα η πρόληψη παρά να η θεραπεία

Προφανώς η υγεία είναι το ύψιστο αγαθό μας, ως εκ τούτου πρέπει να της δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή αν θέλουμε να έχουμε ποιότητα ζωής. Είναι γνωστές σε όλους – τουλάχιστον σε γενικές γραμμές – οι απλές και αποτελεσματικές συμβουλές που μπορούμε να θέσουμε σε εφαρμογή για να εξασφαλίσουμε υγιή οργανισμό. Αξίζει έτσι να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο κάποιες από αυτές.
Πρώτον, όσον αφορά τις διατροφικές συνήθειες, η καθημερινή  και οργανωμένη κατανάλωση δημητριακών, λαχανικών, φρούτων, ψαριού και γάλατος αποτελεί αφενός τη βάση μίας ισορροπημένης διατροφής και, αφετέρου, τη λύση μερικών ασθενειών όπως η παχυσαρκία. Εκ των πραγμάτων, όλο και πιο πολύ νέοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υπερσιτισμού και καταναλώνουν πολλά ζωικά λιπαρά, τα οποία πρέπει να αποφευχθούν ολοκληρωτικά. Όντως, “καλύτερα η πρόληψη παρά να η θεραπεία” είναι το σύνθημα που θα έπρεπε να ακολουθήσουμε κατά γράμμα.
Δεύτερον, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι προτιμότερο να συνδυάζονται τα προηγούμενα με την κατάλληλη σωματική άσκηση για να βελτιώνεται έτσι η φυσική κατάσταση του οργανισμού. Αν κάνουμε μια καθιστική δουλειά, πρέπει να πηγαίνουμε στο γυμναστήριο συστηματικά.
Θα πρέπει τέλος να τονίσουμε ότι μπορούμε να μας επιτρέψουμε πότε πότε να ενδίδουμε στον πειρασμό να φάμε εκείνο που δεν είναι τόσο υγιεινό – αν και ήμουν σε δίαιτα –, αλλά πάντα με μετριοπάθεια και κοινό νού.
(Juan Rojas Garcia)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου