Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Με όποιο δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις
 Στην Ισπανία υπάρχουν, όπως και στην Ελλάδα, τα παρακάτω είδη σχολείων: νηπιαγωγεία, διμοτικά σχολεία, γυμνάσια, λύκεια και ανώτερες σχολές.
Σχετικά με την διαδικασία διδασκαλίας στα σχολεία, αν μπούμε σε μια αίθουσα θα δούμε τους μαθητές να κάθονται στα θρανία και τους δασκάλους και τους καθηγητές να τους διδάσκουν. Θα δούμε ακόμη πίνακες, χάρτες, εκπαιδευτικά βιβλία, λεξικά τετράδια, όργανα φυσικής και χημείας. Σε μερικά σχολεία υπάρχουν επίσης εργαστήρια φυσικής και χημείας, ραδιόφωνα, μαγνητόφωνα, βίντεο, φωτογραφικές και κινηματογραφικές μηχανές και κομπιούτερ.
Όσον αφορά τι είδους σχολές έχει η ανώτερη εκπαίδευση, μπορούμε να αναφέρουμε την Ανωτάτη Εμπορική Σχολή, το Πολυτεχνείο και την Γεωπονική Σχολή.
Τελικά, οι έφηβοι εκπαιδεύονται για να είναι στο μέλλον χρήσιμα άτομα στην κοινωνία. Συνεπώς, τα σχολεία πρέπει όχι μόνο να παρέχουν γνώσεις και να μεταδίδουν πολύτιμες πληροφορίες, αλλά και πρέπει πάντα να συμβάλλουν στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των εφήβων και στην ωρίμασή τους σαν άνθρωποι για να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
 (Juan Rojas Garcia)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου