Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

“Έγινε θέατρο!”
Συχνά στο Στάδιο της Μάλαγας γίνονται αγώνες σε  διάφορα αγωνίσματα, όπως το τρέξιμο, το άλμα, η πάλη, ο δίσκος κτλ. Άλλοι αγώνες, όπως το κολύμπημα, γίνονται στις πισίνες ή στη θάλασσα.
Από τα σπορ, το ποδόσφαιρο παρουσιάζει το πιο μεγάλο ενδιαφέρον, όπως σχεδόν παντού. Στο γήπεδο της Μάλαγας χιλιάδες θεατών παρακολουθούν με αγωνία το παιχνίδι.
Σε ό,τι αφορά τη Μαδρίτη, τα θεάματα είναι η αγαπημένη διασκέδαση των κατοίκων της. Αγαπάνε πολύ το θέατρο και τον κινηματογράφο – αν και οι νεότεροι καταλαβαίνουν την ψυχαγωγία διαφορετικά. Στην Μαδρίτη εκατοντάδες κινηματογράφων παίζουν προβολές όλη την ημέρα. Το καλοκαίρι ιδίως, σε κάθε γειτονιά λειτουργούν πολλοί υπαίθριοι κινηματογράφοι. Εκεί το εισιτήριο είναι πολύ φτηνό, έτσι ώστε να αρπάξουν όλοι την ευκαιρία για να δουν τις ταινίες που πρωτοπαίχτηκαν το χειμώνα. Μπορούν συνεπώς να βλέπουν – σαν σαρδέλες – θρίλερ, κωμωδίες, δράματα και ταινίες επιστημονικής φαντασίας τρώγοντας ηλιόσπορους και πίνοντας μπύρα. Άλλους τους ενδιαφέρουν περισσότερο όμως οι παραστάσεις θεάτρου, όπου μπορούν να δουν ζωντανά υψηλά πρόσωπα του κόσμου  της τέχνης (σκηνοθέτες, ηθοποιοί, συγγραφείς...) και της υψηλής κοινωνίας. 

 (Juan Rojas Garcia)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου