Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Υπέρ ή κατά του γάμου;
Στην Ισπανία γίνονται πολοί γάμου τελευταία, όμως υπάρχουν και πολλά διαζύγια λόγω του ότι τα ζευγάρια παντρεύονται σχετικά γρήγορα, κατά τη γνώμη μου. Κι αυτό καθώς, αφενός, πολλές κοπέλες μένουν έγκυες στην εφηβεία χωρίς να το θέλουν, και έτσι υποχρεώνονται να παντρευτούν από την οικογένειά τους. Αφετέρου, πολλές αισθηματικές ιστορίες γίνονται στο χώρο εργασίας όπου το ερωτευμένο ζευγάρι περνάει αρκετό χρόνο μαζί. Κατά συνέπεια νομίζουν ότι γνωρίζουν ο ένας τον άλλον πολύ καλά και παντρεύονται βιαστικά.
Αναμφισβήτητα οι διαφωνίες και οι ιοκογενειακοί καβγάδες προκαλούν το χωρισμό των ζευγαριών, που αποτελεί μια αρνητική εμπειρία για τα παιδιά τα οποία δεν είναι ενήλικα, αφού το να προσαρμοστεί κανείς στο νέο περιβάλλον μπορεί να τα τραυματίσει. Γι’αυτό το λόγο οι διαζευγμένοι πρέπει τουλάχιστον να διατηρήσουν φιλικές σχέσεις.
Από την άλλη πλευρά, επειδή τα διαζύγια είναι τόσο συχνά, η πλειοψηφία των ζευγαριών διαλέγει συνήθως έναν πολιτικό γάμο αντί για έναν θρησκευτικό γιατί, κατ’αυτόν τον τρόπο, μπορεί να πάρει διαζύγιο ευκολότερα παρά το γεγονός πως η τελετή ενός πολιτικού γάμου δεν μπορεί να λαμβάνει χώρα μέσα σε μια εκκλησία, αλλά σ’ένα δικαστήριο.
Τελικά. Είμαι υπέρ του γάμου, μάλιστα του θρησκευτικού γάμου διότι είναι ένα σύμβολο αγάπης κατά την άποψή μου, αν και άλλοι τον θεωρούν μόνο μια καλή γιορτή και μια κοινωνική συνήθεια.
(Juan Rojas Garcia)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου